Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Alexandertekniklærer løb med prisen

Alexandertekniklærer løb med prisen

Publiceret d. 15. juni 2015, 09:28 - 2 kommentarer.

Tillykke til vinderen, men også til arrangørerne, der er så fremsynede at invitere alexanderteknik med på konferencen. Og prisen gik til…

På det nyligt overståede konference i Odense om musikersundhed gik den flotte pris for bedste workshop til lærer i alexanderteknik Mary McGovern, Frederiksberg. Mary er en gammel rotte i faget, og har undervist et utal af steder i Storbritanien og Danmark, ligesom hun har holdt mange workshops og foredrag i ind- og udland. Mary McGovern

I en tid, hvor en hel del forskere i arbejdsrelaterede problemer konstaterer, at det etablerede sundhedsvæsen ikke får det høje antal med kroniske. arbejdsrelaterede problemer i bevægeapparatet bragt ned – og at de sædvanlige strategier og måder at tænke forebyggelse og sundhed på i forhold til arbejdsmiljø ikke nødvendigvis virker – er det særligt glædeligt, at der er en lille gren af eksperter indenfor arbejdsmedicin, (dem der beskæftiger sig med musikere) der har fået øjnene op for andet end massage, styrketræning og medicin. (-Som det altså konstateres ikke får tallene ned).

Så mens nogle arbejdsmedicinere sidder i den ene ende af landet og river sig i håret over de høje tal, som trods de bedste intentioner ikke skrumper, har kolleger i Odense med respekt for erfaringer og forskningsresultater fra en bredere palette end den sædvanlige smalle, inviteret nede-på-jorden-løsningen alexanderteknik indenfor.

Derfor siger jeg ikke bare tillykke til Mary, men også til de arrangører, der bad hele 4 veluddannede alexanderteknik lærere om at komme og holde workshops, samt til komitéen, der valgte vinderen.

Prisen er udover æren en statuette af Odense kunsteneren Jens Galschiøt.
Mary fik til workshoppen assistance til “hands on” (=praktisk én til én instruktion, hvor læreren bruger sine hænder) af Annette Kibsgaard (Roskilde) og Crissman Taylor (Utrecht/Holland).

Kommentarer: 2

Skrevet af Elisbeth Zeuthen Schneider d. 15. juni 2015, 19:17

Jeg er så glad og stolt på Mary’s vegne -og på Alexanderteknikkens vegne. Jeg kalder Alexanderteknik for “alle bevægelsers mor” og har været vejledt af det i 30 år.

Mange hilsener, og tillykke!!!! fra Elisabeth Zeuthen Schneider

Skrevet af Signe Gad d. 15. juni 2015, 20:25

“Alle bevægelsers mor”. Det er en fantastisk og meget præcis beskrivelse af alexanderteknik! Jeg tror F.M. himself smiler fra sin grav Tak -