Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Alle sygdomme stammer fra tarmen

Alle sygdomme stammer fra tarmen

Publiceret d. 11. juli 2016, 15:49 - 0 kommentarer.

Hvad dette udsagn, som Hippocrates kom med for mere end 2000 år siden, har med alexandereteknik at gøre, kan du læse om her!

Her lidt om en ny tendens, der sikkert ikke er spor ny, men den tegner sig mere og mere tydelig for mig:
den handler om, at en hel del elever, der henvender sig til mig med muskel-skelet-problemer, ikke blot kan få gavn af alexanderteknik, men også har brug for at få suppleret med et andet tiltag. Nemlig indsigt i deres egen indre biokemiske tilstand, og – hvis det viser sig, at den ikke er optimal – at få at vide, hvad man selv kan gøre ved det.

Ikke så sært er det sådan, at vores indre biokemiske tilstand er altafgørende for, hvordan vi trives. Dette gælder også i forhold til typiske problemer, elever henvender sig med, nemlig problemer i bevægeapparatet. Men nogle smerter i lænden og nogle smerter under foden er ikke nødvendigvis noget man kan strække sig fra eller få bugt med med alexanderteknik.

For mere end 2000 år siden sagde den moderne medicins fader Hippocrates, at alle sygdomme stammer fra tarmen.
Hvorfor dette er relevant at nævne på denne alexandertekniske blog er begrundet i, at også mange muskel-skelet-problemer stammer fra en ringe tarmflora. At en tendens til at falde sammen eller på anden måde bevæge sig uhensigtsmæssigt er forstærket af at man ikke trives på grund af en forgiftet og mangelfuld tarmflora.

For en del år siden har den russiske neurolog og ernæringsekspert Natasha Campbell-McBride lanceret en slags paraply-diagnose for alle de hundredevis af diagnoser og symptomer, der kan stamme fra en ringe tarmflora. Hun kalder den Gut and Psychology Syndrome, forkortet som GAPS. Der er flere hundrede af dem, og de er af både fysisk og mental karakter.
Symptomer, som jeg har set i mit undervisningslokale på det seneste, og som jeg har mistanke om kan være GAPS-symptomer er for eksempel

  • virkelig dårlig nattesøvn uden nogen speciel forklaring, hvilket gør umådeligt træt og får en til at falde sammen
  • årelang plage af ondt i maven, hvilket kan forplante sig til massive spændinger
  • narkolepsi, bl.a. mister man jordforbindelsen
  • indlæringsvanskeligheder, bl.a. gør det en flyvsk og indelukket
  • angst, som bl.a. får ens krop til at lukke sig sammen, giver spændinger med mere
  • hælspore, som giver smerter og man står og går dårligt.
  • allergiske udslæt i ansigtet, som får en til at lukke sig mere sammen

Eftersom næppe nogen behandler som fokuserer på bevægeapparatet er opmærksom på denne sammenhæng, må de plagede selv i gang med at finde ud af, hvordan de kan komme videre.
Derfor giver jeg dem forskellige adresser på hjemmesider, hvor de kan finde ud af meget mere om, hvad man kan stille op, hvis man vil finde ud af, om ens fysiske eller mentale problemer stammer fra en ringe tarmflora. Næsten alle sider om GAPS er desværre på engelsk, men jeg har lavet en side på dansk, hvor de mest basale oplysninger findes. Den hedder gapskokken.dk

Hermed et konstruktivt spor foræret gratis på et sølvfad, som ikke bare mine elever men også alle jer andre, der læser med her, måske kan have glæde af.
God sommer!