Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Drenge sidder foran skærme i timevis hver dag

Drenge sidder foran skærme i timevis hver dag

Publiceret d. 11. marts 2011, 13:43 - 0 kommentarer.

Børn og særligt drenge sidder foran skærme i timevis hver dag. Ikke så sært, at jeg som alexandertekniklærer møder helt unge mænd, der bevægelsesmæssigt er i en virkelig ringe forfatning.

Det er svært at skulle tage sig sammen til at diskutere med sine børn om hvor meget eller lidt de må se tv og eller sidde ved computeren. Det nemmeste er at lade som om, man ikke er klar over, at de gør det i timevis – men hold da op, hvor gør man dem en bjørnetjeneste ved ikke at gribe ind i tide. Hvor er forældrene henne i forhold til at hjælpe deres små som store børn til at sætte en grænse for, hvor meget de må sidde og falde sammen dagligt? Det er ikke bare kedeligt, det er ad helvede til, at man frit lader børnene være prisgivet deres impulsive trang til skærm.

For ikke nok med at de sidder og hænger over skærmen i timevis – den tid, der går til skærm bruger man tilsvarende mindre til al anden kreativ tænken, udvikling, leg og bevægelse. I stedet bliver der med forældres fraværende grænser givet grønt lys til “bivirkninger” ved megen skærmbrug såsom en katastrofal dårlig kropsbevidsthed, dårligt syn, ringe spisevaner, irritabel til aggressiv adfærd og søvnmangel. Kom ind i kampen, folkens, se det i øjnene, I er som forældre nødt til at sætte hælene i især overfor jeres sønner – som der står i artiklen herunder, det er dem der har det største tidsforbrug for skærme.

Læs artikel her

Blogindlæg om Børn og digitale spilledimser her