Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Det styrker relationen til andre at blive hjemme hos sig selv

Det styrker relationen til andre at blive hjemme hos sig selv

Publiceret d. 18. september 2017, 13:40 - 0 kommentarer.

- og det kan man blive god til ved at blive mere rygbevidst!

Ikke at overskride andres grænser, ikke at pådutte og manipulere, men at tage udgangspunkt i sig selv og være i stand til at rumme andres forskellighed – det kan som oftest munde ud i de bedste oplevelser og resultater.

Alexanderteknik handler ikke bare om at forebygge, fjerne eller mindske smerter
Alexanderteknik handler om meget andet end smertelindring. Det handler fx i høj grad også om relationer til andre mennesker. På arbejdspladser, hvor medarbejderne er blevet undervist i alexanderteknik, rapporteres der om færre konflikter såvel som færre sygedage.

Her beskriver én af mine elever, hvordan hun fik det bedste frem i sig selv som fødselshjælper

“I april måned 2017 var jeg med til min venindes fødsel som hendes ‘fødselshjælper’.
Det var mig der gav saftevand, gned på ryggen og kom med opmuntrende udsagn.

Det var en intens, overvældende og fantastisk oplevelse.
Det kom mig virkeligt til gode, at jeg har gået til Alexanderteknik i mange år.

Jeg var med fra min veninde kom ind på hospitalet og til hendes datter var født.
Der gik knap 3 timer. Men det vidste jeg selvfølgelig ikke, da det startede.

Så jeg koncentrerede mig om at stå godt på fødderne og blive tilbage i ryggen, for jeg skulle måske stå i mange timer. Jeg hjalp min veninde med at holde hendes ene ben oppe under veerne, det havde hun ikke kræfter til selv. Også her brugte jeg teknikken og prøvede at huske at blive tilbage i min ryg.

Og under hele forløbet arbejdede jeg med at blive hjemme hos mig selv og respektere min venindes grænser, så hun næsten ikke behøvede at dirigere mig, og så jeg ikke stod og hoppede af bar iver.

Det gav mig en masse overskud i situationen og min veninde var rigtig glad for, at jeg var med.”