Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Er din AT-lærer professionel?

Er din AT-lærer professionel?

Publiceret d. 11. juni 2013, 12:20 - 0 kommentarer.

Der er lærere, som annoncerer, at de er uddannede, men som glemmer at oplyse, at de uddannelser de har, ikke lever op til de internationalt vedtagne krav for god undervisning. Hvordan finder du ud af om din alexandertekniklærer har sin baggrund i orden?

Det er ikke alle alexanderteknik-lærere, der kan deres kram. Det kan være lærere, som har taget en halvtids-uddannelse, eller lærere, der har taget en teoretisk uddannelse, eksempelvis som den der findes i Bristol og tidligere huserede i Darmstadt.
Lærere, der er uddannet der, kan ikke blive medlem af de faglige foreninger DFLAT eller STAT, da de stiller faglige minimumskrav til medlemmernes kvalifikationer.

Uddannelsen i Bristol er indrettet så snedigt, at man som studerende nemt kan passe sit arbejde ved siden af. Sølle 1 weekend om måneden mødes man i 3 år, mens man på en godkendt uddannelse mødes alle hverdage i 3 år.

På en godkendt uddannelse skal man have minimum 1280 praktiske timer + 320 teoretiske , mens man ifølge mit seneste tjek på Bristol-uddannelsens-beskrivelse nøjes med omkring 150 praktiske og 250 teoretiske.

Uddannelsen i Bristol er uhyre populær og lederen må grine hele vejen hen til banken. Han har 60 studerende, hvilket er 7-10 gange så mange som de fleste andre skoleledere. Prisen for de studerende er den samme, som man skal betale for en anerkendt uddannelse. Andre skoler i samme by, som har uddannet studerende til en høj faglighed er selvfølgelig udkonkurreret, fordi logistikken for den enkelte studerende hænger meget bedre sammen, når man kun skal stille op en gang om måneden. Tid er vor tids guld, og på dette parameter kan fuldtidsskolerne ikke konkurrere.

Der er bare den hage ved denne fikse studieordning, at det at blive lærer i alexanderteknik er en proces, der kræver en høj grad af fokus på at lære sig selv at kende, og på at opøve såvel færdigheder som et vokabularium med et pædagogisk sigte. Lyder det ikke rimeligt, når vi skal undervise for eksempel dig?

Summa summarum
Du ved ikke, om din lærer har en ordentlig uddannelse bag sig, før du har tjekket om han/hun er medlem af Society of Teachers of The Alexander Technique STAT eller organisationens underafdelinger såsom Dansk Forening for Lærere i Alexanderteknik DFLAT