Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Har du mobilnakke?

Har du mobilnakke?

Publiceret d. 5. januar 2015, 10:59 - 0 kommentarer.

Forskning: Hvis et hoved vejer 6 kilo og hælder 60% fremad, hvilket er en meget realistisk vinkel for de fleste, når de sms-esser, øges presset på rygsøjlen, som om det vejer 30 kg! Det svarer til vægten af 5 hoveder oven på rygsøjlen i stedet for 1. Det viser målinger fra et nyt studie fra New York.

Tyndekraft
Når noget af en vis tyngde kommer ud af lod, ligesom for eksempel det skæve tårn i Pisa, virker toppen af det tungere, jo mere ud af lod, det befinder sig. På den måde bliver skævheden selvforstærkende; jo mere hældning, jo hurtigere vælter tårnet.
Sådan er det også med vores hoveder på toppen af rygsøjlen: jo mere vi skubber det fremad med nakken og væk fra vores lodlinie (= sådan cirka rygsøjlen), jo tungere virker presset på rygsøjlen, som derved bliver uforholdsmæssigt hårdt belastet.

Et nyt projekt Assessment of Stresses in the Cervical Spine Caused by Posture and Position of the Head smækker nogle tal på bordet, som illustrerer, hvordan de fleste, der ejer en mobiltelefon, faktisk er ude i selvskadende aktivitet, hver gang de sms-esser! Med 60-80 beskeder om dagen, som mange unge sender, har vi et voksende giga-problem i udsigt, hvor vi kan se frem til, at endnu flere end i dag får ryg- nakke- og hovedproblemer.

Her er links til omtale og her kan du se, hvad ortopædkirurg Kenneth K. Hansraj og hans team fandt frem til i selve studiet

Se dig selv i spejlet næste gang du sender en besked
Hvad sker der med dit hoved? Er det dybt bøjet ned mod skødet, mens din telefon befinder sig ud for navlen? Eller gider du løfte din telefon en smule, så den nærmer sig øjenhøjde med dig selv, så du ikke bøjer nakken?

Bevidsthed er svaret
Det er ikke nogen dum idé at blive bevidst om, hvis du vil undgå endnu flere rygproblemer end du måske har i forvejen, eller hvis du vil undgå at få dem om 2, 5 eller 10 år. Behøver jeg at sige, at det er den sidste version, der er den mindst skadende?

Løs problemet med alexanderteknik!
Bemærk, at forfatterne anbefaler alexanderteknik, hvis man vil finde ud af, hvordan man kan komme ud over sms-betingede problemer i bevægeapparatet! Smiley.