Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Kroppen er meget mere end muskler

Kroppen er meget mere end muskler

Publiceret d. 7. oktober 2009, 12:00 - 0 kommentarer.

Kroppen er meget, meget mere end muskler, og hvad hjælper det at have supermuskler, hvis man stadig får ondt af at bruge dem????

Der snakkes konstant og allevegne om, at det er sundt, godt og forebyggende at have godt med muskelstyrke. At man skal træne og motionere for at få gode muskler, og dermed løser man de problemer man enten har eller vil få i bevægeapparatet.
Muskelstyrke måles endda i folkeundersøgelser, for at man kan sige, om man er stærk eller ej.

Jeg vil godt foreslå, at man retter fokus mod koordination af hele kroppen og lader de der muskler få lov at hvile sig lidt. Ikke fordi jeg har spor imod muskler, tværtimod, men talen om den sunde krop forekommer mig umådeligt unuanceret. Kroppen er meget, meget mere end muskler.

  • Hvad hjælper det at have supermuskler, hvis man stadig får ondt af at bruge dem?
  • Hvad hjælper det at have stærke muskler, hvis man er nem at vælte?

En krop, der bevæger sig ubesværet og med stabilitet er en velkoordineret krop.
Det interesserer mig ikke, hvor meget musklelmasse den krop måtte have, den kan for min skyld have meget og den kan have lidt.
En velkoordinet og stabil spinkling kan være i fin form uden at have muskler udover “normalen”.
En velkoordineret og stabil kleppert af en træningsnørd kan også være i storartet form, ikke fordi han har store muskler, men fordi han bruger dem velkoordineret = hensigtsmæssigt.

Det er så skønt, at vi kan slå hjernen fra og tonse løs, når vi træner de der muskler. Og oven i købet kan pudse glorien bagefter. Derfor kan det være en særlig udfordring, hvis man vil lære at blive bedre til at koordinere sit bevægelsesmønster, så man bruger kroppen hensigtsmæssigt, hvilket man kan med alexanderteknik. Der er man nemlig nødt til at slå hjernen til, så man kan være nærværende og opmærksom.
Men ikke nok med det: det kræver også mod til at sige farvel til gamle dårlige vaner.

Læs også Men historien er da god alligevel