Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Feminin, metrochik og høje hæle

Feminin, metrochik og høje hæle

Publiceret d. 24. november 2008, 10:37 - 1 kommentarer.

Den herskende tøj- og skomode er udfordrende. Altså på den måde, at den giver nogle problemstillinger, man skal forholde sig til. Tag nu for eksempel skomoden, som i årtier har dikteret høje hæle, hvis man vil være feminin og metrochik.

Vel vidende at jeg har uhyre svært ved at gebærde mig rundt på høje hæle, går det alligevel galt ind imellem: Jeg vælger at glemme, hvor ondt jeg får allevegne af at stavre rundt på dem. Bare det at sidde ned med fødderne fikseret i en ekstrem position er smertefuldt. Min gang bliver sjaskende og jeg rokker fra side til side. Forsiden af lårene kommer på max overarbejde, mine små knogler på forfødderne bliver trykket sammen af at skulle bære hele min (normal)vægt. Som en reaktion på de løftede hæle bliver jeg nødt til at svaje i lænden og holde igen i maven, så jeg ikke tilter, og når man svajer er det uomtvisteligt, at man også spænder unødigt meget i nakken. Selvfølgelig instruerer jeg mig selv på bedste alexandertekniske vis, hvilket hjælper noget. Min gang bliver mindre latterlig, dvs. ikke mere så sjasket, og trykket på lænden bliver knapt så udtalt. Men trods det – efter en time eller to bliver jeg så distraheret af ubehaget, at jeg kun har ét i hovedet: de skal bare af! Det afhænger selvfølgelig af situationen, om det er muligt at smide torturinstrumenterne. Stor er lettelsen, når det kan ske.

Så kan jeg filosofere videre over, hvorfor pinslerne ikke dukker frem i nær så udtalt grad, når jeg danser for eksempel argentinsk tango på høje hæle. Over hvordan millioner af kvinder verden over kan holde ud at vralte rundt på tå dagligt. Over hvordan skodesignere ser ud indeni deres hoveder, og over hvorfor kvinder er mere sexede med fede lægge og uden jordforbindelse. Og over om der kan være en sammenhæng mellem den kvindelige del af de over 600.000 danskere med kroniske rygproblemer og høje hæle.

Det er intet mindre end en kunst at se flot ud på dem, og kun få mestrer den. Jeg er imponeret af dem, der faktisk er i stand til at se upåvirkede og afbalancerede ud på høje hæle. De ser ud, som om de havde dem på da de lå i vuggen. Det havde de måske også, ligesom de kinesiske piger, der fik snøret deres fødder indtil for ca 100 år siden. Måske er de skabt med en bagside af benene, der simpelthen bare er kortere end forsiden?

For mit eget vedkommende efterlyser jeg en medfølgende brugsanvisning i, hvordan man skal bruge sin krop, når man går med høje sko – uden at få ondt af det. Og så efterlyser jeg flere funky flade sko til salg her i landet!

Kommentarer: 1

Skrevet af Ulla Gad d. 24. november 2008, 12:23

Moralen er vel, at vi danske kvinder skal danse noget mere argentinsk tango?? :-)