Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Er du sedentarist 1?

Er du sedentarist 1?

Publiceret d. 3. februar 2010, 12:59 - 0 kommentarer.

Der kan være mange grunde til at man sidder eller ligger ubevægelig i timevis. Problemet er, når ubevægeligheden indgår som en livsstil for ellers sunde og raske mennesker. For eksempel når man på arbejde befinder sig i lang tid ad gangen på den samme kontorstol, eller i fritiden planter sin krop på den samme hynde i timevis. Læs videre og få et gratis tip!

Har du stillesiddende arbejde, så er du måske sedentarist.

Der kan være mange grunde til at man sidder eller ligger ubevægelig i timevis. Problemet er, når ubevægeligheden indgår som en livsstil for ellers sunde og raske mennesker, dvs når man på arbejde befinder sig i lang tid ad gangen på den samme kontorstol (bilsæde eller gulvplet) eller i fritiden planter sin krop på den samme hynde i timevis.

Stillesiddende eller -stående arbejde har den ulempe, at det fremmer den tendens, de fleste af os har til at falde sammen og trykke os selv nedad. Hvad deraf kan følge, kan man finde ud af sammen med en alexanderlærer.

Men nu er der minsandten kommet endnu et argument for at lette rumpen med hyppige mellemrum: Berlingske Tidendende 2. februar skriver således:
”Sofakartofler lever farligt! – Uanset, hvor meget man motionerer, er det dårligt for helbredet at sidde stille i længere tid. Løbeturen i skoven ophæver ikke en tv-aften i sofaen”…………eller en dag foran computeren, kunne man tilføje.

Phd, Master of Publich Health og fysioterapeut Mette Aadahl er i sine undersøgelser af en stor befolkningsgruppe kommet frem til, at ikke-bevægelse i længere tid ad gangen øger tendens til mere hjertesygdom, højere blodtryk, m.m. Og det uanset om man i øvrigt dyrker motion.

Sedentarisme betyder ekstrem stillesidden.
Altså ikke et specielt attraktivt prædikat at få på sig. Så her er et gratis tip: Bevæg dig lidt – tit!