Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Hejse-app

Hejse-app

Publiceret d. 11. marts 2013, 18:19 - 0 kommentarer.

Har netop forlystet mig med at tjekke app-en Lumo back ud, som blev omtalt på Harddisken for nylig.

Smæk den om livet og som ved et trylleslag du får den rankeste holdning. Og som de skriver under overskriften Science and Lumoback: meget forskning viser, at der er en sammenhæng mellem dårlig holdning og en hel masse andre dårligdomme.

Det kan vi ikke bliver uenige om! Men det beskriver lissom ikke app-ens “videnskabeligt beviste” duelighed.

Ku’ alligevel være sjovt at have den til at smække på elever ved starten af et forløb, fordi den udover at give vibrerende signaler hvert minut, når man slumper, måler, hvor meget man falder sammen i lænden. Myten, som denne app sandelig cementerer er, at man for at undgå at falde sammen skal gøre det modsatte, nemlig rette sig op.
Gid det var så enkelt.
Nå, ved afslutningen af undervisningsforløbet kunne vi så måle igen, så kan vi sammenligne og selv se, hvad vi forvejen er klar over: bedre holdning. Hvem ville ikke gerne læse det på en skærm, så fremskridtet ikke bare er klokkeklart konstateret, men bevist ?

Denne hejs-dig-selv-op-app lyder altså bare som noget – ja, hejs. Og som lidt af en stressmaskine.

PS Snart lanceres også en app til nakken. Som med vibration sender et signal hver minut om at nu skal du altså se at rette din nakke op!!. Hvis det var så nemt, havde vi nok gjort det for længst. Blir sjovt at se hvordan den monteres. Hundehalsbånd?

PPS
Gæt hvordan gruppen bag app-en fik idéen til den: én af dem fik undervisning så han fik en bedre holdning!
5 kokkehuer til ham og gruppen for at tro så klippefast på, at han på alkymistisk vis kan transformere sin egen personlige erfaring ind i en app, som så igen udtrykker den over for andre ved at vibrere mod huden.