Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Istid

Istid

Publiceret d. 19. januar 2016, 14:51 - 0 kommentarer.

Stabilitet, jordforbindelse og god koordination forebygger fald i en istid.

Sæsonen for glatte fortove og veje er for længst gået ind. Man kan aldrig lave en helgardering mod et styrt mod fliserne, hvis der er spejlglat, men man kan godt lave en halvgardering.

Først og fremmest handler det om koordination og jordforbindelse.
Hvis du vil have et tip til en måde, du bevarer sidstnævnte og fremmer førstnævnte, så læs her:

Slip de kroniske spændinger i maven, og vær så vidt muligt fri i hele bugområdet. Hvis du ikke er det, afskærer du dig selv fra at have en ordentlig kontakt til jorden – den, som giver stabilitet.

Du kan jo starte med at finde ud af, om du overhovedet kan mærke, om du spænder konstant i maven. Stop op ind imellem i bare 2-8 sekunder, så du giver dig selv en chance for at kunne mærke efter, om du spænder eller ej. At være i stand til at registrere, hvad man gør i forskellige dele af kroppens muskler, er et spørgsmål om øvelse. At kunne mærke, hvad der virkelig foregår (modsat hvad man tror, der foregår) i kroppen er en god ting. For først når man kan det, kan man lave blivende ændringer og forbedringer – hvis det ellers er tiltrængt.

Held og lykke på fortovene, og frem med skøjterne, hvis du har en bane i nærheden – her gælder samme princip. Er du mon en Bambi eller en Stampe?