Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Musikersundhed

Musikersundhed

Publiceret d. 14. juni 2013, 16:12 - 0 kommentarer.

Stort tillykke med at Klinik for Musikersundhed har set dagens lys!

I de senere år har vi fået et nyt ord, nemlig musikersundhed.
Nu har vi også fået en Klinik for Musikersundhed, tilknyttet Arbejds- og Miljømedicinsk klinik på Odense Universitetshospital.
Man kan måske undre sig over hvad ordet dækker over, og over at musikere har særligt brug for en klinik, som skal hjælpe dem med at genoprette og forebygge skader.
Det har de!
De er højt specialiserede og arbejder dels under store lydpåvirkninger, så de har stor sandsynlighed for at få høreproblemer/tinnitus, og de arbejder med gentagne, meget præcise bevægelser i timevis hver dag. Det slider, og de skal samtidigt præstere, når de giver koncert, hvilket også øger blodtrykket før koncerten. (Forskningsmæssigt dokumenteret, Århus 1989) Konkurrencen er benhård, og smerter ser ingen, når bare musikken spiller.

En af de eneste brancher, der for længst har set det snedige i at benytte alexanderteknik til at overkomme et liv som professionel er netop musikerbranchen, men det er især i udlandet. Udenlandske konservatorier har faget på skemaet, og mange musikere bruger det som et redskab til at forbedre deres spil og undgå skader. Hvorfor de ikke har det her i landet vil jeg beklage. Hvis de ansatte gode, veluddannede lærere (=medlem af en internationalt godkendt lærerforening, f.x. DFLAT) kunne det være, at der blev knapt så hårdt brug for den klinik. Det må vel være dens ypperste mål – at blive overflødig. Velkommen alligevel!!

Jeg håber, at Klinik for musikersundhed kommer til at gøre en forskel.
Jeg ville nødigt undvære musik fremført af profesionelle kunstnere!