Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Forskning i alexandertekniks effekt på sygdomme

Forskning i alexandertekniks effekt på sygdomme

Publiceret d. 18. januar 2012, 20:03 - 0 kommentarer.

Der forskes mere og mere i alexanderteknik i forhold til forskellige vinkler. Her er noget om alexanderteknik som egentlig behandlingsmetode for personer med diagnoser eller sygdomme.

Rapporten blev publiceret på onlinelibrary.wiley.com den 15. december 2011 samt i januar 2012 i International Journey of Clinical Practice. Studiet er metaforskning om alexandertekniks effekt på diagnoser/sygdomme baseret på en videnskabeligt protokolleret opgørelse over offentligt tilgængelig forskning fra 1988 til 2010 udvalgt udfra specielle kvalitetskriterier.

Konklusionen er

  • der eksisterer stærk evidens for effekten af alexanderteknik-lektioner i forhold til kroniske rygsmerter
  • moderat evidens i forhold til Parkinson-relaterede handicap
  • preliminær evidens synes at pege på, at alexanderteknik lektioner kan forbedre balancen hos ældre, generel kronisk smerte, holdning, åndedrætsfunktion og stammen, men der er utilstrækkelig evidens, som understøtter disse områder.

FM selv var ikke meget for forskning. Han ville ikke have, at folk uden alexanderteknisk erfaring skulle kloge sig på noget, de ikke havde begreb om. Man skal erfare det på egen krop og sjæl, før man kan have en kvalificeret metode og mening – og det kan jeg kun være enig med ham i. Men der er heldigvis sket noget i forhold til forskningsmetoder siden teknikkens spæde start i slutningen af 1800-tallet.

Der er en hel del der giver mening, og det uden at teknikken bliver misforstået.
Derfor modtager jeg disse resultater med kyshånd, og det håber jeg også du gør.

Her er et dansk resumé

Hele studiet kan du læse om på engelsk HER