Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Nyt perspektiv i det nye år?

Nyt perspektiv i det nye år?

Publiceret d. 2. januar 2018, 19:23 - 0 kommentarer.

Fysisk velbefindende hænger tæt sammen med det mentale. Lyder det ikke dejligt banalt? Mere om det her….

Alexanderteknik handler ikke bare om at skifte dårlige vaner ud med nye og mere hensigtsmæssige på det fysiske plan. Ændringer i fysikken påvirker nemlig psyken i sådan en grad, at de kommer listende som en diskret og behagelig overraskelse, uden at man behøver gøre et større nummer ud af det.

 • Man lærer for eksempel bogstaveligt talt at holde snuden hjemme hos sig selv og lade være med at stikke nakken fremad, som temmeligt mange gør uden at være klar over det. Dette har en direkte påvirkning af den perifere synsvinkel. Den bliver bredere, da nakken, hovedet, ansigtet og øjenene flytter tilbage til der, hvor det hører hjemme i forhold til resten af kroppen: som en smuk og fri forlængelse af rygsøjlen.
  - Hvilket igen påvirker den måde, man ser verden på. Man får et u-forceret, bredere udsyn og kan dermed måske lettere overskue det, man er i.

Alexanderteknik går ikke ud på at lave en om som person
- men metoden kan være en hjælp til at lave nogle småjusteringer af fastlåste og begrænsende vaner i forhold den måde man bevæger sig på, står, går, ligger – og ja, altså også forholder sig til sin verden på.

Der kan være en lang stribe meget forskellige positive resultater for den enkelte
Dog kan du aldrig vide på forhånd, hvad netop du får ud af det.

Men ret sandsynligt er det,

 • at du får en god jordforbindelse, så du står mere stabilt og bliver svær at vælte samtidigt med at du bruger færre kræfter på det. “Svær at vælte” ikke bare i fysisk forstand, men også mental.

Andre fysisk-mentale fordele ved at bruge alexanderteknik i dagligdagen

 • at få en bred ryg:
  ryggen bliver bogstaveligt talt bredere, længere og stærkere, (fordi man får en bedre koordinations-evne) og man klarer mere mental modstand
 • at sænke skuldrene:
  man spænder mindre i skuldrene (og hvad deraf følger), man kan bedre håntere pres/ stress.
 • at blive mere rummelig:
  man slapper mere af i benene og kroppen, så man fylder det, man fylder, og bliver bedre til at rumme fx andres særheder, bliver mindre irriteret og måske derfor mindre opfarende

Den 1. februar stiger min pris for undervisningen. Du kan altså nå at komme igang i løbet af januar til de nuværende priser

Her lidt om, hvor mange lektioner man skal regne med få.