Du er her: Forside » Blog om alexanderteknik i hverdagen » Tendens: oplevelser, krop og wellness

Tendens: oplevelser, krop og wellness

Publiceret d. 26. september 2011, 10:27 - 2 kommentarer.

Hvorfor ikke ride med på tidens tendens og tænke i nye baner, når det gælder din krop og dit bevægelsesmønster? Ligesom du lægger stilen om hvad angår indkøb af bæredygtige produkter, kan du også begynde at tænke i den bæredygtige krop.

Danskerne sparer op i disse tider. Lyden af kontokort i aktion høres ikke så ofte som for bare 3 år siden, hvilket stort set kun anses som noget negativt. Men der kan godt være noget konstruktivt i lavkonjunkturen.

Ifølge Berlingske Tidende d. 26.9.2011 siger Søren Askegaard, specialist i forbrugeradfærd og professor på Syddansk Universitet, at ”Man oplever i middelklassen en mæthed over for at købe flere ting. Man fokuserer måske mere på oplevelser, wellness og kroppen, for man har ikke plads til mere skrammel.Der er jo ligefrem tv-programmer, der handler om, at vi skal smide ud for at få det bedre. Det er lige så godt at smide 4 kilo ud som at tabe sig 4 kilo.”

Mentalitetsændringen er ikke dårlig, set fra min alexandertekniske vinkel.
Hvorfor ikke hoppe med på bølgen og tænke anderledes i forhold til din krop og dit daglige bevægelsesmønster.

Mentalitetsmæssigt kan man for eksemepel skifte den forblindende og højt besungne målrettethed ud med det at studere processen, så man bliver i stand til at gribe de konstruktive løsninger, som kommer flyvende forbi på et sølvfad, og som man aldrig nogen sinde selv har forestillet sig og derfor ikke har kunnet opstille som et mål.
I forhold til bevægeapparatet vil jeg betegne denne måde at tænke på som bæredygtig, fordi den kan være med til at gøre kroppen holdbar, livfuld, afbalanceret, stærk, smidig og velkoordineret – og sågar smuk, fordi man får en flottere holdning og udstråling.

Jeg vejrer morgenluft med denne tidens tendens til at tænke mere i oplevelser, krop og velvære. At skifte rusen ved at købe nyt, forelskelsen i facaden og målrettetheden ud med at tænke mere i bæredygtighed, indhold og proces forekommer mig at være noget mere konstruktivt og på alle måder forskønnende.

Man kan jo ikke ligefrem sige, at alexanderteknik har været mainstream eller bare lidt småhipt at lære i dens 107-årige levetid. Men hvem ved, måske bliver det snart accepteret på sundhedspolitisk niveau som et reelt alternativ til alskens løsninger på problemer i bevægeapparatet, som alt for mange ikke får hjælp til at løse.

Alexanderteknik står nemlig for det meste af, hvad der er hipt i disse år.

Udover den bæredygtige krop
står alexanderteknik for eksempel for

holisme
sundhed
forebyggelse
mindfulness
bevidsthedsarbejde
forandring
gode vaner
proces
selvudvikling
spiritualitet
selvindsigt
relationer
æstetik
hjælp til selvhjælp

Kommentarer: 2

Skrevet af Jens Hansen d. 12. oktober 2011, 12:03

Rigtig god læsning og meget inspirerende at læse nærmere om metoden. Måske var det noget, som man selv skulle dykke lidt mere ned i og begynde at leve efter. Det kunne sikkert hjælpe i nutidens fortravlede hverdag.

Skrevet af signe d. 12. oktober 2011, 13:07

Ja, det er der nok ingen tvivl om, at det kan.
Ærgerligt at man ikke kan læse sig til, hvordan man integrerer alexanderteknik i sin hverdag. Man er nok nødt til at konsultere en lærer. Tjek www.dflat.dk og find evt én der. VH Signe