Du er her: Forside » Hvordan foregår en lektion? » Hvor mange lektioner skal man have?

Hvor mange lektioner skal man have?

Det er en individuel prioriteringssag, hvor mange timer man tager og hvor tit. Erfaringen + forskning viser imidlertid, at det idéelle er at starte med mindst 2 lektioner om ugen i en periode, før man eventuelt trapper ned.

2 GANGE OM UGEN I 3 MÅNEDER
Et videnskabeligt forsøg i England, offentliggjort i august 2008, konkluderer, at kroniske lændesmerter reduceres fra 21 til 3 smertedage om måneden i mindst et år, efter at man har fået 24 lektioner indenfor 3 måneder. Det vil sige 2 gange hver uge i 3 måneder.
Resultatet var 70% lige så godt, når folk havde haft 6 lektioner plus motioneret ved at gå en rask tur i 30 minutter dagligt. Jeg er ikke bekendt med, hvor vant de var til at arbejde med sig selv.

DU BESTEMMER
Det er meget forskelligt, hvor mange lektioner der skal til, før du synes, du er klædt på til at arbejde videre selv. 10 lektioner på 5-7 uger er en virkelig god start, og med 25 lektioner har mange et glimrende udgangspunkt for at bruge metoden selv. Husk på, at vi arbejder med vaner, der er oparbejdet fra et helt liv! Nogle passer det at få timer jævnligt, nogle stopper helt, mens andre holder pause og begynder igen.

-SÅ RYKKEDE DET!
F.M. Alexander anbefalede engang i 50’erne danskeren Axel Haahr at tage over til ham i London i en måned for at få lektioner hos ham hver dag. Haahr modtog altså ca 25 lektioner på én måned af F.M. himself. Så rykkede det! Det kan for nogen lyde som noget af en investering, men det var jo en investering i hans egen førlighed.
At det så også viste sig at blive starten på en ny livsbane er en ekstra pointe: Axel Haahr grundlagde senere sammen med sin kone en skole for alexanderteknik i Totnes, Devon.