Du er her: Forside » Om Signe Gad » Medlemskab af DFLAT - et kvalitetsstempel

Medlemskab af DFLAT - et kvalitetsstempel

DFLAT står for Dansk Forening af Lærere i Alexanderteknik.
At din lærer er medlem af DFLAT er din garanti for, at du har fat i én, der har kvalifikationerne i orden. Enhver kan kalde sig lærer i alexanderteknik, da titlen ikke er beskyttet. Men ikke alle kan blive medlemmer af en faglig organisation, med DFLATS internationale standarder.

Tjek, at din lærer ikke har trukket sin alexanderlærertitel i en automat eller har taget en 3-årig teoretisk uddannelse.
Svært at regne ud: Når din lærer siger at hans uddannelse har varet i 3 år er det ingen garanti for, at den er foregået på en skole, der klæder de studerende på til at undervise forsvarligt i alexanderteknik!
Skriv til info@dflat.dk og spørg, hvis du er i tvivl.

1600 lektioner på 3 år
At kvalificere sig til at blive medlem DFLAT indebærer blandt andet, at man har haft 1600 lektioner indenfor 3 år på en internationalt anerkendt skole, har gennemgået et pensum af 20% teoretisk og 80 % praktisk art og er blevet evalueret externt og internt af erfarne lærere.

2 godkendte skoler i Danmark
Der findes nu 2 skoler i Danmark, der opfylder disse krav. Den ene ligger på Frederiksberg og ledes af Carsten Møller. Den anden ligger på Nørrebro og ledes af Jeppe Juhl Christensen.

Internationale forbindelser
DFLAT samarbejder med 17 andre landes faglige organisationer af alexanderlærere i “ATAS” = Alexander Technique Affiliated Societies. Desuden samarbejder vi tæt med moderorganisationen, den britiske “STAT” = Society of Teachers of The Alexander Technique, som har høje krav til kvaliteten i uddannelsen og holder øje med de affilierede skolers standarder.

Er din lærer organiseret?
Hvis din alexanderlærer ikke er medlem af DFLAT, STAT eller en anden international faglig organisation (for der er flere!), så kan det være fordi han ikke kan blive det, fordi han ikke har de nødvendige kvalifikationer, og jeg vil da kun anbefale, at du finder en, der har!

Læs også Er din AT-lærer professionel?